Първоначално публикувано от Dodo 155
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Alfa 147 1.9 JTD "MOTOR CONTROL SYSTEM FAILURE" по време на движение!!!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщениеВ сервиза казват че не се е счупило нищо. Попринцип много ли е лошо това което е станало?
п.с. Сега свети ли ти чека или вече го няма този проблем при ускорение?sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщениеВ сервиза казват че не се е счупило нищо. Попринцип много ли е лошо това което е станало?
Доста време е изтекло от тази случка, но исках да те попитам какъв се оказа ,че е бил проблема ?
Питам защото имам идентичен слуай , след спукан маркуч от интеркулер към колектор , тази грешка ми излиза при 2.5 - 3 к обороти и изчезва след това.
Моля, драсни някой ред ако си спомняш)
Ще я водя на диагностика , но все пак ще е хубаво да знам какво ме чака)
Alfa Romeo 159 3.2 Q4
Comment
-
Аз имах същия проблем. При мен колата го правеше за част от секундата - забива нос, дава грешката на дисплея и после все едно нищо няма. Грешката ми се появяваше често, но само когато е мокро или съм минавал през локви. На сухо нямаше проблем. Щателна проверка на всичко + диагностика - не се откриха никакви проблеми. Не знам, някой датчик ли се мокреше отдолу, така и не го намерихме проблемът. Сега след топенето на снеговете я очаквам отново да го прояви този симптом и ще търся пак.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
aaa турбината ми е отличник за момента .. друг е проблемът, който засега не се появява все още, въпреки, че тука е бая мокро по улицатаAlfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Аз също го имам тоя проблем даже бях публикувал тема за случилото се ама така и не стана ясно от какво е.. При мен също се появява при мокро и студено време кам 2500 3000 оборота започва да набира и след малко светва лампата до 4/5 сек и нема никаква мощност след това. Спирам загасям двигателя паля пак исписва Латер ин филтер фуул и пали и всичко е ок но настъпя ли я пак.. да се затормози пак светва.. и ми се струва че турбината тогава ми свисти особено силно.. на сухо няма проблеми кара си дърпа си стабилно.. всичко е Ок.. закачиха я на компютър излезнаха 4 грешки ама им забравих кодовете.. утре ще питам маистора и ще ги напишаLast edited by A.Arabadzhiev; d.m.y г., 20:03.Alfa 147 1.9JTD 16v 140hp
Comment
-
Тези дето имате проблеми при мокро време,проверете си соленоидите за управление на турбината.При 147 седи на много гадно място,отзад на кутията на въздушния филтър,ако нямате кора е целия във вода.Ако се наложи да го сменяте,ако имте възможност преместете го някъде по нагоре,кабела ще стигне 100% трябва само с вакуумите да си поиграете.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщениеaaa турбината ми е отличник за момента .. друг е проблемът, който засега не се появява все още, въпреки, че тука е бая мокро по улицата
Comment
-
Първоначално публикувано от ziko Покажи съобщениеКолеги и при моята 156'ца го има това нещо,обаче го прави само когато е студено много вънка,а разликата с тоя колега е,че при мене не спира да ускорява,а само се появявя и след секунда изчезва пак.При вас да се е получавало това нещо?
Колата ми също е точно като твоята като гледам.
Само пифна и докато прочета какво пише - изгасна и не се е обаждало повече. Най вероятно е МАФ.
А не съм докарал ред да прочета грешките да видя дали освен ЕГР имам нещо друго запаметено - при мен е затапен и изключен от буксата.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
За да бъда точен. При мен първия път беше съвкупност от няколко неща - Заминал дебитомер, заминал соленоид, блокирала геометрия на турбото (чисти се), неправилно монтирано турбо. Бобо отстрани всичките проблеми и от тогава колата е другаВсяко от тези неща поотделно дава тазаи грешка. Затова по-рано писах - грамотен сервиз.
---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:53 ----------
А след като е бил скъсан маркуча от кулера към колектора е най-вероятно да имаш блокирала геометрия и да е пренадувало турбото. Ако не си сменил маркуча - задължително го смени. Като е бил спукан трябва и да е пушела доста колата?
Comment
-
Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщение.....
А след като е бил скъсан маркуча от кулера към колектора е най-вероятно да имаш блокирала геометрия и да е пренадувало турбото
Грамотен сервиз, Бобо - хубаво звучи. И вярно (повечето време)Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщениеЗа да бъда точен. При мен първия път беше съвкупност от няколко неща - Заминал дебитомер, заминал соленоид, блокирала геометрия на турбото (чисти се), неправилно монтирано турбо. Бобо отстрани всичките проблеми и от тогава колата е другаВсяко от тези неща поотделно дава тазаи грешка. Затова по-рано писах - грамотен сервиз.
---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:53 ----------
А след като е бил скъсан маркуча от кулера към колектора е най-вероятно да имаш блокирала геометрия и да е пренадувало турбото. Ако не си сменил маркуча - задължително го смени. Като е бил спукан трябва и да е пушела доста колата?Alfa Romeo 159 3.2 Q4
Comment
-
Първоначално публикувано от istix6 Покажи съобщениеМаркуча го смених миналата седмица /пушене нямаше /, вървежа на колата се подобри значително . Единствено тази грешка се появява при скорост около 100 и обороти около 3к... Изчаквам заплатката и към Алфа сервиза тука във Варна за диагностика. След това ще докладвам за резултата.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
Comment